Благодійний Фонд «Рокада» Рівне ініціював захід до Дня біженців

23.06.2024 21:03   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: RvNews

Благодійний Фонд «Рокада» на Рівненщині організував акцію «Переміщені долі: історії мужності та сили духу». 20 червня у світі відзначають День біженців - (World Refugee Day). Таку дату започаткувала Організація Об’єднаних Націй 4 грудня 2000 року.

День біженців має за мету привернення уваги суспільства до труднощів людей, котрі змушені покидати рідні домівки.

У Рівному відбулася аудіовиставка історій біженців та переселенців, а також створили об’єднуючий малюнок-мозаїку про думки людей. До створення мозаїки про єдність долучилися усі охочі: тут мали змогу малювати пензликами чи фломастерами, наклеювати стікери та записувати власні думки на тему єдності.

На заході були присутні внутрішньо переміщені люди, які зауважили, що такий тихий формат акції - найбільш коректна форма підтримки для них.

Про значимість події розповіла очільниця БФ «Рокада» Алла Красовська, яка разом із власною командою продовжила акцію в місті Дубно. Вона зауважила, що такі події щоразу привертають увагу до сили характеру ВПО та нагадують громадам Рівненщини, що процес переміщення не припиняється. Щомісяця люди прямують з окупованих та прилеглих територій, щоб знайти нову, безпечнішу домівку.

Створену мозаїку потім зможуть оцифрувати та використовувати для нанесення принтів тощо.

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews