У Рівному в БФ «Рокада» ініціювали акцію «Переміщені долі: історії мужності та сили духу»

24.06.2024 22:03   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

20 червня у світі відзначають День біженців - (World Refugee Day). Таку дату започаткувала Організація Об’єднаних Націй 4 грудня 2000 року. З цієї нагоди представники Благодійного Фонду «Рокада» Рівне організували акцію «Переміщені долі: історії мужності та сили духу».

У рамках заходу також створили об’єднуючий малюнок-мозаїку про думки людей. До створення мозаїки про єдність долучилися усі охочі: тут мали змогу малювати пензликами чи фломастерами, наклеювати стікери та записувати власні думки на тему єдності. На заході були присутні внутрішньо переміщені люди, які зауважили, що такий тихий формат акції - найбільш коректна форма підтримки для них.

Такі події щоразу привертають увагу до сили характеру ВПО та нагадують громадам Рівненщини, що процес переміщення не припиняється. Щомісяця люди прямують з окупованих та прилеглих територій, щоб знайти нову, безпечнішу домівку.

Проєкт реалізується за підтримки UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews