Life Press Photo 2024: у Рівному презентують фото з Міжнародного конкурсу

26.06.2024 14:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

Цієї неділі, 30 червня, у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці відбудеться відкриття фотовиставки, а також нагородження призерів 10-го Міжнародного конкурсу репортерської фотографії Life Press Photo 2024.

Відвідувачі зможуть побачити понад 250 нагороджених світлин від фотографів з 25 країн світу.

Ідея конкурсу полягає у популяризації документальної фотографії. У складі журі – відомий рівненський фотохудожник Олександр Харват.

Переможців визначали у двох номінаціях: одиночна фотографія та фотонарис (історія). Учасники подавали роботи у шести категоріях: гарячі новини, люди в новинах, портрет, повсякденне життя, спорт, мистецтво та розваги, природа і навколишнє середовище.

Члени журі переглянули 2536 знімків від 136 конкурсантів з 25 країн світу і відзначили найкращих.

Гран-прі конкурсу цього року присудили українському фотографу з Одеси Борису Бухману.

Спеціальну нагороду за фото/серію фото Війна в Україні. Світ проти війни в Україні отримав автор з Івано-Франківщини Андрій Гусак за серію робіт Очі війни. Живі. Найкращим автором конкурсу за кількістю акцептованих робіт та нагород став Isa Ebrahim з Бахрейну, який отримав 18 акцептів та 3 нагороди.

Серед переможців конкурсу також є автори з України, Іспанії, Італії, Польщі, Литви, Болгарії, Азербайджану, Бахрейну, Індії, Бангладеш та інших країн.

Відкриття виставки заплановане на 14:00.

Організатори та партнери події: Студія «У фарватері істин», ГО Український Центр фотомистецтва, Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека, Управління культури і туризму Рівненської ОДА, та Рівненська фабрика нетканих матеріалів.

Пресслужба Рівненської облради


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews