У Вараші з'явиться старша профільна школа

27.06.2024 10:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

На Рівненщині визначили заклад, який пілотуватиме стандарт старшої профільної школи. Це Вараський ліцей №1. Про це повідомив начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль. 

«Вараський ліцей №1 увійшов до переліку закладів освіти України, що стануть ліцеями-амбасадорами. Тобто у ньому створять власну стратегію розвитку, визначатимуть профілі, розроблятимуть курси за вибором учнів. Набутий досвід згодом педагоги Вараша передадуть іншим закладам.   Реформа, насамперед, передбачає, що з кожним класом школярі матимуть все більше впливу на вибір, що їм вивчати в залежності від бачення свого професійного майбутнього», - сказав очільник області.

За інформацією МОНу старт пілоту старшої профільної школи запланований на 2025 рік. Він триватиме трохи довше, ніж традиційний пілот НУШ, а саме 2 роки. Повноцінно реформа старшої профільної школи розпочнеться в 2027 році. Тоді в 10-і класи прийдуть учні, які закінчили 6-і. Заплановано, що навчатимуться діти до 12 класу і буде це у 2030 році.

Нагадаємо, що реформа націлена на те, щоб кожен учень у 9-12 класі вчився за профілем, який згодом йому знадобиться в опануванні професії.

Пресслужба Рівненської ОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews