У Львові до Дня Конституції влаштували Автопробіг Єдності

28.06.2024 15:10   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Вранці 28 червня у Львові до Дня Конституції пройшов "Автопробіг Єдності". Близько 30 автомобілів екстрених служб та військових проїхали колоною символічним маршрутом: вулицею Пилипа Орлика та проспектом В’ячеслава Чорновола. Опісля біля Львівської ОВА відбулися урочистості та підняття прапора України.

"Автопробіг Єдності" стартував о 9:18. Саме в цей час у 1996 році парламент ухвалив Конституцію України, пише Суспільне.Львів.

"Ми бажаємо нагадати про нашу бригаду, що ми є, що львівські десантники до цих пір не відступають і потрохи йдуть до перемоги", — каже учасник пробігу та військовий 80 окремої десантно-штурмової бригади з позивним "Чудо".

null
Фото Суспільне

В автопробігу взяли участь близько трьох десятків автомобілів військовослужбовців і екстрених служб – ДСНС, поліції та "швидкої".

"Для нас — це велика честь брати участь в такому пробігу. Ми звичайно переможемо. Важко дається, але нічого! Коли ми разом, набагато легше перемогти, ніж коли ми поодинці", — наголошує медтехнік Ігор Соболь.

"Це важливо з точки зору того, щоб люди пам’ятали, який зараз стан в країні, скільки людей старається для хорошого стану народу. Скільки людей кладуть свої життя і ризикують заради них", — говорить рятувальник Любомир Павлишин.

В "Автопробігу Єдності" також взяли участь волонтери. Викладач конституційного права Володимир Кобрин – один з них.

"Сьогодні беремо участь з нагоди гарного державного свята – Дня Конституції України. Оскільки вважаємо, що українці повинні розуміти, що з часу прийняття Конституції ми стали незалежною державою. Ми фіналізувалися як держава. І з цього часу ми ведемо цю боротьбу за незалежність і самостійність", — каже волонтер.

null
Фото Суспільне

Маршрут для автопробігу обрали символічний. Він стартував на вулиці Пилипа Орлика, який є автором першої Конституції України.

Завершився автопробіг у центрі Львова біля пам’ятника В’ячеславу Чорноволу. Там відбулися урочистості та підняття прапора України. Опісля курсанти Національної академії сухопутних військ під супровід військового оркестру пройшли урочистим маршем.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews