На Львівщині створять Центр паліативної допомоги для дітей

30.06.2024 09:21   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

28 червня під час сесії Львівської обласної ради погодили створення Центру медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям. Для цього об'єднають два будинки дитини.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної ради.

"Новий центр створять шляхом об`єднання будинків дитини "Любисток" та "Мальви". У цих будинках перебувають понад 100 дітей. 35 з них є дітьми з інвалідністю, у тому числі з важкими патологіями", — йдеться у повідомленні.

Досвід перетворення будинків дитини на подібний центр вже реалізовували у Сваляві. Заклад створять, адже на утримання будинків дитини у 2025 році не передбачені державні субвенції.

"За підрахунками департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації для функціонування будинків дитини необхідно 70 млн грн на рік. Натомість центр реабілітаційної й паліативної допомоги зможе законтрактуватися та фінансуватися Національною службою здоров'я України, а також отримати більше пакетів медичних послуг", — повідомляють у Львівській обласній раді.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews