У Тернополі церкві УПЦ МП заборонили УПЦ МП користуватися землею, де розміщений собор

01.07.2024 20:16   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Західний апеляційний господарський суд скасував право постійного користування єпархії УПЦ МП земельною ділянкою в Тернополі.

Йдеться про пів гектара землі за адресою Коновальця, 1. Тут розміщений Кафедральний собор Віри, Надії, Любові і матері їх Софії, повідомляє “Суспільне”.

17 квітня 2023 року рішенням сесії Тернопільської міськради заборонили священнослужителям Тернопільської єпархії Української православної церкви Московського патріархату користуватися цією земельною ділянкою.

Тернопільська єпархія УПЦ МП з рішенням міськради не погодилася і подала судовий позов до Господарського суду  щодо скасування заборони на користування землею. У грудні 2023 року суддя Надія Андрусик відновила дозвіл московському патріархату користуватися землею.

Міська рада подала апеляцію. 14 червня її розглянув Західний апеляційний господарський суд. Він скасував постанову Тернопільського господарського суду від 22 грудня 2023 року. Тож, Тернопільська єпархія УПЦ МП не може користуватися земельною ділянкою на вулиці Коновальця, 1.

Постанова набрала законної сили з 14 червня 2024 року та може бути оскаржена в касаційному порядку у Верховному Суді.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews