Рік після обстрілу. Скільки місто витратило на відновлення будинків на Стрийській

07.07.2024 00:09   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

На відновлення будинків на Стрийській, які були пошкоджені внаслідок ракетного удару 6 липня 2023 року, місто вже витратило орієнтовно 132 мільйони гривень. Йдеться й про ті будинки, де замінювали вибиті вікна та двері.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, Суспільне.

"Орієнтовно 39 млн грн ми потратили на відновлювальні роботи у будинках, які найбільше постраждали — це вул. Стрийська, 62, 64, 66, 68. Ще 39 млн грн — це кошти, які ми надаємо мешканцям, щоб вони провели ремонти у своїх помешканнях", — розповів Андрій Садовий.

За словами Андрія Садового, в залежності від руйнувань та площі помешкання власники житла отримають від 200 тисяч гривень до 1,9 млн.

"Також до кінця року ми оплачуємо оренду житла для мешканців 47 квартир, які постраждали найбільше. Сума компенсацій — від 10 до 15 тисяч гривень", — зазначив Андрій Садовий.

За його словами, загалом місто витратило орієнтовно 132 млн грн на відновлення будинків на вул. Стрийській. Це, враховуючи всі 17 будинків, де було пошкоджено сотні вікон, дверей та дахів.


В ніч на 6 липня 2023 року російська армія завдала ракетних ударів по Львову та області. Внаслідок цього були пошкоджені житлові будинки на вулиці Стрийській. Там загинуло 10 людей.

Пошкоджені були будинки житлового комплексу для викладачів Львівської політехніки 1930-х років, які занесені до Державного реєстру нерухомих пам'яток України і розташовані у буферній зоні в межах обʼєкта під захистом ЮНЕСКО.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews