На Львівщині підозрюють працівника ДСНС в отриманні хабара у 5500 доларів за відстрочку від мобілізації

12.07.2024 15:14   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

На Львівщині надзвичайника підозрюють у тому, що за 5500 доларів США він обіцяв військовозобов'язаному "вирішити питання" з оновленням даних у ТЦК та виготовити документи, які нададуть відстрочку від мобілізації.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, рятувальник одного із державних пожежно-рятувальних загонів Головного управління ДСНС України у Львівській області запевняв чоловіка, що має вплив на службових осіб територіального центру комплектування та соціальної підтримки. За це він вимагав 5500 доларів США.

"Чоловіка затримали правоохоронці після одержання ним раніше обумовленої суми коштів. Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу, відсторонення від займаної посади та про накладення арешту на його майно", — йдеться у повідомленні.

Фігуранту вручили підозру за ч.3 ст. 369-2 Кримінального Кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди). Максимальне покарання — вісім років в'язниці з конфіскацією майна.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews