На Львівщині 70-річний чоловік отримав опіки, коли спалював сміття

12.07.2024 16:21   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

У селі Купичволя на Львівщині 70-річний чоловік отримав опіки другого ступеня, коли спалював сміття.

Чоловік знепритомнів через пожежу, але його односельці вчасно покликали на допомогу, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

"11 липня о 17:00 рятувальники отримали повідомлення про пожежу на відкритій території в селі Купичволя Червоноградського району.

Як з’ясувалося на місці події, чоловік 1954 року народження спалював сміття і внаслідок неконтрольованого поширення вогню знепритомнів", – розповідають у ДСНС.

Помітивши дим та вогонь, сусіди негайно прибігли на допомогу. Вони швидко відтягнули непритомного чоловіка на безпечну відстань від полум’я, одразу викликали медиків та рятувальників.

Люди самостійно почали гасити пожежу, використовуючи підручні засоби, і змогли локалізувати вогонь до прибуття надзвичайників.

Постраждалого госпіталізували до лікарні святого Луки у Львові з опіками ніг другого ступеня. На щастя, чоловік вижив. Але рятувальники нагадують, що спалювання сміття та сухої рослинності може закінчитися летально.

"Вогонь може легко вийти з-під контролю, поширюючись на великі площі та завдаючи значної шкоди не лише природі, а й здоров’ю та життю людей.

Уникайте спалювання сухостою та сміття, використовуйте альтернативні методи утилізації і завжди пам’ятайте про можливі трагічні наслідки", – наголошують у ДСНС.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews