У Дональда Трампа стріляли, нападника ліквідовано

14.07.2024 10:04   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

На експрезидента США Дональда Трампа увечері 13 липня скоїли замах на передвиборчому мітингу у Пенсильванії. Він серйозно не постраждав, у нього поранене вухо. Внаслідок стрілялнини один із учасників мітингу загинув, ще двоє поранені. Двадцятирічного стрільця ліквідували. Наразі мотиви замаху невідомі.

Про це повідомляє АР.

За інформацією американської газети The Washington Post, окружний прокурор округу Батлер Річард Голдінгер заявив, що двоє людей загинули, включно з тим, хто стріляв.

Учасники мітингу розповіли, як охорона вигнала когось з лівого боку трибун. Співробітники секретної служби вигнали пресу та оголошують місце стрілянини місцем злочину. Прессекретар Трампа Стівен Ченг заявив, що колишній президент почувається "добре, і його обстежують у місцевому медичному закладі".

Постріли пролунали з натовпу пролунали, коли Трамп розповідав про кількість нелегальних мігрантів у США. Трамп схопився за праве вухо і пригнувся до трибуни, до нього відразу кинулася охорона.

Американський мільярдер Ілон Маск публічно підтримав Дональда Трампа в заяві через кілька хвилин після стрілянини.

"Я повністю підтримую президента Трампа і сподіваюся на його швидке одужання", — написав він на X.

Чинного американського президента та головного опонента Трампа Джо Байдена вже поінформували щодо інциденту.

Як повідомило СNN з посиланням на начальника відділу комунікацій Секретної служби США Ентоні Гульєльмі, один учасник мітингу загинув, а двоє отримали важкі поранення після стрілянини. Нападник, за його словами, також загинув.

Слідство у справі про спробу вбивства Трампа вестиме Федеральне бюро розслідувань. ФБР співпрацюватиме з Секретною службою та місцевими й державними правоохоронними органами, пише AP.

Видання The New-York Post пише, що ймовірний нападник на Трампа ідентифікований як 20-річний Томас Метью Крукс із Бетел-Парку (штат Пенсильванія). Чоловік сидів на даху далі ніж за 119 метрів від сцени на території Butler Farm Show.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews