Як у Львові готуються до зимового періоду

15.07.2024 00:43   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

У Львові готуються до зими за трьома сценаріями — без електропостачання, без теплопостачання та без газопостачання. Містянам компенсовують 50% вартості генераторів та акумуляторів, також забезпечують роботу медичних закладів.

Про це розповів міський голова Львова Андрій Садовий, пише Суспільне.

За його словами, в місті прийняли програми, за якими мешканцям та бізнесу Львова відшкодовуватимуть 50% вартості генераторів, сонячних батарей чи акумуляторів. Для мешканців сума компенсації становить до 200 тисяч гривень, для бізнесу — до 300 тисяч гривень.

Лікарні та школи Львова готують до зими

"Ми вибудовуємо роботу таким чином, щоби всі медичні заклади працювали незважаючи на будь-які відключення. Є основне живлення, запасне живлення, запасні дизель-генератори. І стосовно тепла – є централізоване теплопостачання", — каже Андрій Садовий.

Також у Львові готують до зими дошкільні та навчальні заклади. За словами міського голови, для них закупляють твердопаливні котли. Навчання у Львові розпочнуть 19 серпня.

У Львівській громаді за потреби розгорнуть пункти незламності


За словами заступника начальника міського управління цивільного захисту Олександра Ковальчука, у Львівській громаді готові розгорнути 168 пунктів незламності. Наразі всі, окрім тих, що в районних адміністраціях – у сплячому режимі.

"Ми фактично моніторили стан тих пунктів незламності, які були, щоби були чинні джерела енергоживлення. В основному це генератори, тому що в нас влаштована система, щоб вони переважно автономно вмикалися, забезпечуємо відповідним паливом", — каже Олександр Ковальчук.

Акумулятори й генератори: правила безпеки


Керівник пресслужби ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев розповів Суспільному, що основна помилка в користування акумуляторами — неправильно підібраний зарядний пристрій:

"Акумулятори під час зарядки нагріваються і також виділяють отруйні речовини, ну і можуть вибухати від надмірного нагріву. Що стосується загалом таких пристроїв, то дуже часто, купуючи акумулятор-інвектор, перевантажують їх, тобто вмикають пристрої, які споживають значно більше енергії, ніж може видати цей пристрій. Це призводить знову ж до перегріву, до вибухів, до пожеж".

Також Віталій Туровцев розповідає, що акумулятор, який працює, не можна зберігати в приміщенні. Під час роботи він нагрівається й виділяє отруйні речовини.

"Щодо генераторів, то не можна заправляти генератор під час роботи, а після вимкнення потрібно дати йому час охолонути. Встановлювати генератор не ближче аніж 6 метрів до будівлі. Не зберігати поруч із ним паливо", — каже Віталій Туровцев.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews