Невідомі аграрії захопили понад 120 га земель поблизу Львова і вкрали частину врожаю

15.07.2024 14:09   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

У Гряді і Малехові невідомі аграрії захопили понад 120 га земель половину висадженого врожаю — вже зібрали. Про захоплення ділянок у двох населених пунктах поліція відкрила кримінальне провадження торік, однак особи винних аграріїв досі не встановили, повідомили на Facebook-сторінці Львівської міськради “Львів.Містобудування”.

У Львівській громаді аграрії незаконно захоплюють комунальні та державні землі протягом другий рік поспіль. Як стверджують у повідомленні, торік фермери засіяли та успішно зібрали врожай на 50 га самозахопленої землі. Цього ж року йдеться про понад 120 га комунальної та державної землі. Аграрії користуються ділянками у Гряді і Малехові. Також поблизу Ситихова й Малих Підлісків, за якими, як стверджують у повідомленні, поліція відкрила кримінальне провадження ще торік, однак осіб досі не встановили: 

“У громадах побоюються, що з такими темпами слідства наступного року масштаби захоплення комунальних та державних земель збільшаться вже втричі,” — зазначили в повідомленні.

Захоплення земель Львівська міськрада виявила минулого року. Через незаконні дії фермерів бюджет Львівської громади втратив понад мільйон гривень.. Аграрії захопили, зокрема, місця призначені під кладовища і висадили там пшеницю:

“Так, у Малих Підлісках спочатку захопили 50 га, а згодом удвічі більше території. Мова про близько 93 га комунальної землі. А також 8,9 га державної, яка призначена під будівництво нової концесійної автомобільної дороги Львів – Краковець. Не погребували навіть землею під новостворене кладовище у Малих Підлісках. Ще один випадок інспектори управління держконтролю зафіксували в Малехові та біля Гряди. Разом 21,17 га землі. У Малехові невідомі самовільно зайняли два масиви землі комунальної власності. Як і в Малих Підлісках - зазіхнули на новостворене кладовище. Попри те, що там вже встановили і освятили хрести, горе-аграрії засіяли тут пшеницю. Ще 2,4 га державної та 6,9 га комунальної землі опинилися в руках невідомих аграріїв у Гряді,” — йдеться у повідомленні.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews