Безкоштовне лікування безпліддя: чи користується популярністю ця послуга на Рівненщині

17.07.2024 10:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews
 

На Рівненщині вже понад 150 пар звернулися за цією послугою, проходять обстеження та лікування. Це передбачено програмою медичних гарантій НСЗУ, а відтак усі витрати покриває держава. 

Про це розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

«Таке фінансування впроваджується вперше. Діє послуга від початку року в Рівненському діагностичному центрі ім. В. Поліщука. Ставка за новим напрямом з лікування безпліддя для лікарень складає 60 324 гривні за послугу. Лікування можливо як амбулаторно, так і на умовах денного чи звичайного стаціонару – залежно від призначень лікаря. Медичний заклад гарантує повну конфіденційність», - сказав Сергій Подолін.

Зазначимо, що отримати послугу може жінка віком до 40 років 11 місяців, звернувшись до акушера-гінеколога в заклад. Для реєстрації та вступу в програму необхідно мати електронне направлення, яке видається мультидисциплінарним консиліумом. Лікарі при цьому зважають на покази та протипокази пацієнтів.

Сергій Подолін також додав, що згідно із законтрактованим договором з НСЗУ медичний заклад забезпечує пацієнтів необхідними лікарськими засобами для проведення всіх етапів лікування безпліддя.

Пресслужба Рівненської ОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews