Забудова навколо озера у Винниках: деталі та думки

17.07.2024 15:48   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

У Винниках відбулися громадські слухання щодо детального плану території поблизу Винниківського озера — на вулицях Забава та Хмельницького. За документами, що їх мають мешканці цих вулиць, це частина території місцевих дачних кооперативів та приватних земельних ділянок, які межують із комплексом "Emily Resort".

Більше про проєкт забудови Суспільному розповіли місцеві жителі.

У 2022 році у Львівській міськраді дозволили розробити план території поблизу озера у Винниках. Згідно з текстом ухвали, це зробили після розгляду звернення товариства з обмеженою відповідальністю "Emily Resort". Мешканці кажуть, що проєкт суперечить їхнім інтересам.

Любов Стефанишин — власниця ділянки на вулиці Забава, 119 у Винниках. Розповідає, що проєкт забудови не враховує приватизовані землі:

"Моя земля і мої сусіди, що тут живуть, в них землі приватизовані. Будинки приватизовані, все узаконено. Також тут є кооперативи, в них так само є кадастровий номер на землю. А на карті? А на карті готелі й розважальні центри".

"Ось це все — весь квартал. Зверніть увагу, це понад 30 ділянок приватної власності. Це чинний план. А ось це є проєкт — понад 30 ділянок зазначено вже нові споруди 5, 6, 7, 8. В детальному плані вони відображені як адміністративні, господарські й розважальні центри. На моїй ділянці й пані Люби розташований ось цей корпус", — додає місцевий житель Любомир Маркевич.

За його словами, у проєкті є декілька інших змін, щодо яких мешканці не погоджуються — серед них зміна назви частини лісу на парк.

Аби обговорити проєкт детального плану території поблизу Винниківського озера, у Винниках двічі відбулось громадське слухання — 25 червня та 12 липня. До них долучились жителі, представники мерії та "Emily Resort". Мешканці під час голосувань виступили проти запланованого розвитку цієї території.

Також відбулася робоча зустріч щодо поправок до проєкту у Львівській мерії, розповіла керівниця міського відділу містобудівної документації Мирослава Пастущук:

"Ми працюємо разом з архітектором над внесенням коректив до проєкту згідно з поданими зверненнями. Якщо є пропозиції чи виявлено якусь помилку стосовно використання майна, стосовно наявності майна, стосовно перспектив розвитку тієї чи іншої території, ми знаходимо місце, про яке йдеться, і відзначаємо, яка взагалі ситуація в цьому місці й чи можемо ми цю пропозицію врахувати".

За словами Мирослави Пастущук, запланована ще одна зустріч із мешканцями. Після врахування всіх звернень і коригувань відбудуться слухання архітектурно-будівної ради. Опісля план зможуть розглянути на сесії Львівської міської ради.

Щодо роз’яснень про розвиток території комплексу "Emily Resort" Суспільне надіслало інформаційний запит і поки очікує на відповідь.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews