Микола Бандрівський

Микола Бандрівський

археолог, історик, доктор історичних наук, професор

Ті, що невидимо завжди поруч з нами...

17.07.2024 16:10   Автор : Микола Бандрівський
Джерело: LvNews

На цій світлині - фрагмент дивовижної ікони, якій більше 600 років і яку сьогодні називають "Пресвята Богородиця із вісьмома ангелами".

null
Фото зі сторінки Maria Luisa Pepe

Про майстра, який намалював цю ікону - італійця Томазо дель Мацца, відомо дуже мало (знаємо лишень, що мав у Флоренції свою майстерню приблизно між 1375 і 1391 роками).

Якщо ви подумали, що на цьому фрагменті ікони зображено якісь дві святі молоді жінки, то ви помиляєтеся.

Насправді, тут зображено ангелів (із восьми, які представлені на цій іконі). А, ангели як знаємо - духовні безстатеві особи, яких Святе Письмо називає службовими духами, які сприяють спасінню кожного з нас. Деякі богослови навіть припускають, що ангели, маючи відмінне від людського, духовне тіло все ж володіють незбагненно вищим розумом, почуттями та свободою волі. Тому, віддавна ангелів й зображали у вигляді прекрасних людей з особливим підкресленням тих духовних якостей, якими володіють саме ангели: досконалість, чистота, духовність і здатність бачити незрівнянно більше, аніж доступно людям.

Отож, пригадаймо собі, що біля нас завжди невидимо є присутній наш духовний Помічник, якого ми не бачимо, але існування якого біля нас, ми повсякчас безпомилково відчуваємо...

 


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews