Борг для мертвих: Львівська мерія хоче взяти 60 млн грн кредиту на будівництво крематорію

17.07.2024 16:24   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

У Львівській міській раді розглядають питання про надання дозволу комунальному підприємству "Муніципальна обрядова служба" взяти кредит у державному банку. Йдеться про 60 млн грн для будівництва крематорію.

Відповідний проєкт ухвали оприлюднили 16 липня на офіційному порталі міської ради Львова, пише LVIV.MEDIA.

Крематорій планують збудувати на території Голосківського цвинтаря у Львові. Це рішення прийняли ще в січні 2021 року, коли "Муніципальна обрядова служба" отримала функції замовника будівництва. Тепер для реалізації проєкту підприємство планує взяти кредит в одному з державних банків за програмою "Доступні кредити 5-7-9%".

Сума кредиту буде не більше 60 мільйонів гривень, а термін його погашення — до 5 років. Відсоткова ставка за кредитом не перевищуватиме 7% річних, з можливістю зниження до 5% за умови створення нових робочих місць. Підприємство має внести передоплату не менше 30% від суми кредиту, а банк не братиме комісію за його видачу. Якщо депутати підтримають рішення, то директор підприємства отримає повноваження підписати договір з банком. Однак перед цим підприємство має узгодити список покупок та вибір банку з відповідними комісіями міської ради.

На початку липня комісія міської інфраструктури скерувала 1 млн грн на підготовчі роботи для будівництва крематорію. Ці кошти скерували на вирівнювання ділянки, розчищення та створення під'їздів і проїздів.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews