На Львівщині в незаконному збагаченні підозрюють військового, який переоформив на родичів майно на 12 млн грн

19.07.2024 15:29   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Правоохоронці підозрюють начальника квартирно-експлуатаційного відділу військової частини на Львівщині у незаконому збагаченні. За інформацією правоохоронців, чоловік переоформив на родичів майно на майже 12 мільйонів гривень.

Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

Зі інформацією правоохоронців, підозрюваний оформив солдатом близького родича дружини в одну з частин ЗСУ Львова. Згодом він став власником житлового будинку та земельної ділянки в Брюховичах, ринкова вартість яких складає орієнтовно 300 тисяч доларів США.

"Доходів, які б дозволяли здійснити будівництво такої коштовної нерухомості й проведення у ній ремонтних робіт, у родича фігуранта не було. Тому він нібито взяв позику 100 тис. доларів США у доньки посадовця, яка є студенткою місцевого вишу. Але ці кошти посадовець в декларації не вказав", — йдеться у повідомленні.

Схожим чином була придбана квартира у Львові площею 100 квадратних метрів та вартістю понад 4 мільйони гривень. Також підозрюваний купив для доньки позашляховик преміум-класу, який оформив на свого родича.

На автомобіль, квартиру та земельну ділянку наклали арешт. Підозрюваного відсторонили від посади та взяли під арешт. Сума застави — три мільйони гривень.

Чоловіка можуть судити за ст. 368-5 (Незаконне збагачення) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання — десять років позбавлення волі з позбавленням обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на три роки.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews