Вбивство Ірини Фаріон: правоохоронці розглядають кілька версій

20.07.2024 10:58   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Пошук вбивці Ірини Фаріон триває. Наразі правоохоронці опрацьовують кілька версій: громадська/політична діяльність, особиста неприязнь, також не виключають "російський слід".

Про це на брифінгу повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

"Працює поліція міста Львова і частини Львівської області. Працюють оперативники та слідчі групи, які приїхали з Києва, на чолі з заступником керівника Нацполіції і на чолі з заступником керівника СБУ. Будемо сподіватися, що до ранку матимемо перші результати роботи", — каже Ігор Клименко.

Правоохоронці призначили ряд експертиз, зокрема балістичну.

"Гільза була знайдена. Після розтину, судово-медичної експертизи ми будемо мати додаткову інформацію", — говорить міністр.

За його словами, вбивство було спланованим. За Іриною Фаріон відбувалося стеження.

"Ми можемо підтвердити, що кілька днів точно людина в цьому одязі, який бачили в ЗМІ, телеграм-каналах, була біля будинку Ірини Фаріон. (...) Стрілець готувався завчасно, це не спонтанне вбивство", — каже Ігор Клименко.

Міністр додав, зараз правоохоронці опрацьовують кілька версій:

"Основні з них — це громадська/політична діяльність або особиста неприязнь. Звичайно, версії можуть з'являтися і інші. Не відкидається версія про російський слід. Всю інформацію перевіряємо, зокрема ту, яка проходила через проросійські телеграм-канали".


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews