Для дітей із діагнозом СМА з'явиться більше можливостей лікування в Рівненській області

22.07.2024 08:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

Днями Рівненська обласна дитяча лікарня підписала Меморандум про співпрацю з товариством «РОШ Україна». Швейцарська компанія «РОШ» має понад сторічну історію, її вважають одним з лідерів у діагностиці та фармацевтиці, зокрема, виробництві ліків від складних хвороб. Спінальна м’язова атрофія (СМА) – одне із таких захворювань.

Підисана угода передбачає спільну роботу над розвитком системи охорони здоров'я, реалізацію різних ініціатив та проєктів.

У той же час, важливим моментом є те, що завдяки меморандуму, нашу РОДЛ залучать до програми Об'єднані заради здоров'я. Вона передбачає, що за кожну придбану упаковку препарату для боротьби зі СМА, компанія-партнер подвоює ці ліки. А це - суттєва фінансова підтримка.

Адже одна порція препарату вартує 250 тис. грн. Залежно від випадку, треба 1 чи 2 дози на місяць. На Рівненщині маємо 54 дитини із діагнозом СМА.

Довідково. СМА - рідкісне генетичне захворювання, за статистикою, вражає одного-двох немовлят серед 10 тисяч. Спінальна м'язова атрофія характеризується наростальною м’язовою слабкістю у всьому організмі, а з віком паралізує. СМА – найпоширеніша генетична причина смерті дітей. Наша обласна дитяча лікарня є профільним закладом у лікуванні цієї недуги.

Пресслужба Рівненської облради


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews