Обласному центру реабілітації в Рівненській обласній клінічній лікарні скоро рік: чим може похвалитися цей підрозділ

23.07.2024 09:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

Тогоріч 7 серпня у Рівненській обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка шляхом реорганізації Обласного центру неврології та реабілітації був створений новий підрозділ - Обласний центр реабілітації.

Це сучасне лікувальне відділення спеціалізується в наданні допомоги за двома напрямами: нейрореабілітації та опорно-руховій реабілітації.

Відновлення пацієнтів тут базується на сучасному мультидисциплінарному підході, що сприяє поверненню людей з обмеженнями до нормального життя. Фахівці зосереджуються на реабілітації військових після тяжких травм і поранень, а також цивільних осіб після інсультів, черепно-мозкових травм, запальних захворювань нервової системи та травматичних ушкоджень кінцівок і хребта.

Центр оснащений сучасним реабілітаційним обладнанням: медичними біговими доріжками, шведськими стінками, сходами для навчання ходьбі, гімнастичними кушетками, мотомедами та іншим.

Цьогоріч з квітня тут працює кабінет асистивних технологій, де проводиться підбір, налаштування, виготовлення та навчання користуванню технічними засобами реабілітації.

У лікарні розповідають, що за 2023 рік у центрі пролікували 211 пацієнтів.

Щоб потрапити на реабілітацію в заклад, необхідне електронне направлення від лікаря фізичної або реабілітаційної медицини, або рішення ВЛК (для військових).

Тривалість курсу для цивільних пацієнтів складає 14 днів та 21-30 днів для військових. Завдяки договору з НСЗУ, послуги центру є безкоштовними.

Нагадаємо, що створення Обласного центру реабілітації стало можливим завдяки співпраці обласної лікарні з ВООЗ та Міністерством охорони здоров’я України. Тоді з бюджету Рівненщини спрямували 8 млн грн. та ще 10 млн грн витратила лікарня. ВООЗ передала закладу сучасне реабілітаційне обладнання.

Пресслужба Рівненської облради


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews