На телефоні не гасне дисплей під час розмови, у чому причина?

26.07.2024 00:16   Опубліковано : Тарас Жак
Джерело: RvNews

Коли підсвічування дисплея під час розмови не вимикається, це призводить до низки незапланованих дій, наприклад: абсолютно випадково вмикається цифрова клавіатура, вимикається мікрофон або відбувається відповідь на паралельний виклик. Як усунути цю несправність?

Датчик наближення відповідальний за роботу підсвічування дисплея

 Коректна робота підсвічування під час розмови повинна протікати наступним чином: коли слуховий динамік опиняється біля вуха, то екран повинен згаснути, а коли віддаляється від голови - активуватися. Датчик наближення відповідальний за цей процес. А коли дисплей смартфона не вимикається під час розмови, то це свідчить про неправильну роботу цього компонента. Знайти новий шлейф із датчиком наближення та іншим периферійним обладнанням можна за посиланням https://www.aks.ua/catalog/shleif/.  Однак перш, ніж стверджувати, що ця несправність має механічний характер, слід виключити кілька простих причин, які можуть завадити датчику працювати правильно.

Видаліть захисний аксесуар

 Часто трапляється так, що захисний кейс або додаткове покриття на екрані блокують роботу датчика наближення. І якщо є проблема з відключенням дисплея під час розмови, то насамперед видаліть усі перераховані аксесуари. У більшості випадків причина полягає саме в цьому, тоді рекомендуємо встановити новий захисний аксесуар, який передбачений заводом виробником.

Очищення екрана телефону

 Смартфон активно використовується і через деякий час на ньому з'являються забруднення. Радимо час від часу проводити ретельне очищення дисплея за допомогою м'якої тканини і спеціального засобу. Датчик наближення часто розташований у верхній частині екрана, проте його позиціонування може змінюватися залежно від моделі смартфона. Тому, якщо на поверхні дисплея виявляється бруд або будь-яке інше відкладення, то це призводить до некоректної роботи датчика.

Оновлення програмного забезпечення

 Більшість користувачів цього не усвідомлюють, проте регулярне оновлення ПЗ на телефоні суттєво впливає на роботу окремих його функцій. Це також стосується і датчика наближення. Тому варто регулярно перевіряти наявність свіжої версії програмного забезпечення.

Механічна несправність датчика наближення

 Якщо всі перераховані вище причини були виключені і датчик наближення, як і раніше, відмовляється виконувати свої функції, то, скоріш за все, є механічний дефект. Про це може свідчити, наприклад, тріснуте скло на екрані, недавнє падіння або контакт з водою. У цьому випадку доведеться вибрати новий шлейф з відповідним обладнанням, а для смартфонів Apple знайдете його тут https://www.aks.ua/catalog/shleif/brand/apple.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews