Який повербанк кращий? Керівництво з вибору універсального акумулятора

27.07.2024 23:27   Опубліковано : Український Новинар
Джерело: UaNews

 Велика частина людей використовують хоча б один мобільний пристрій і не уявляє повсякденне життя без смартфона, планшета або камери. Тому дуже гостро стоїть питання автономності портативної техніки, коли поблизу немає зарядного пристрою і мережевої розетки. Чудовим рішенням у такій ситуації став універсальний акумулятор - гаджет, який нещодавно набув великої популярності.

Існує досить багато пропозицій від виробників, тому користувачі часто губляться в здогадах, який PowerBank вибрати?

Ємність Powerbank

 Ємність є найбільш важливим параметром, який потрібно враховувати під час купівлі додаткової батареї. Щоб користуватися пристроєм було комфортно, то об'єму накопиченої енергії має вистачати щонайменше на подвійне поповнення акумулятора смартфона та одну повну зарядку планшета.

 Як показує практика, для більшості користувачів мінімальне значення становитиме 5000 - 6000 мАг. Однак слід взяти до уваги, що прості обчислення не завжди працюють, і відштовхуватися слід від конкретних завдань, які будуть покладені на повербанк. Тому кожен має обрати модель, яка відповідає його індивідуальним потребам. Наприклад, в данний час дуже актуальни банки на 50000 мАг, якi можна знайти за посиланням https://www.aks.ua/uk/catalog/dopakkym/emkost-mach/50000.

Які пристрої можна заряджати за допомогою універсальної батареї?

 Кожен автономний блок живлення оснащений мінімум двома роз'ємами підключення формату USB. Перший використовується для зарядки самого повербанка, а другий - для передачі енергії від нього іншим споживачам. Хоча смартфони та планшети використовуються найчастіше, список сумісного обладнання, безумовно, ширший і охоплює: музичні плеєри, портативні ігрові приставки, розумні годинники, цифрові камери, автомобільні навігатори і навіть ноутбуки. Доречi повербанк для живлення лептопа можна знайти тут https://www.aks.ua/uk/catalog/dopakkym/prednaznachenie/dlya-noutbuka

 Дуже часто в комплекті з блоком живлення міститься кабель microUSB-USB, який дає змогу заряджати більшість перерахованих вище пристроїв. Слід пам'ятати, що для смартфонів і планшетів Apple, тобто iPhone і iPad, вам знадобиться адаптер із роз'ємом Lightning.

Два USB-порти, чому вони мають різне маркування?

 Деякі повербанки обладнані двома і більше портами USB. Це рішення виявляється дуже практичним, оскільки можна заряджати два пристрої одночасно. У таких випадках вони зазвичай мають різне маркування - 1А і 2.1А.

 І це важлива інформація, оскільки порт 2.1A дає змогу швидко заряджати під'єднаний пристрій. За швидкістю можна порівняти зі стандартною мережевою зарядкою, яка зазвичай поставляється в комплекті. Саме тому, якщо ви плануєте використовувати повербанк для зарядки планшета або смартфона з ємною батареєю, краще зупинитися на моделі, оснащеній роз'ємом USB 2.1A.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: UaNews