Загинув у грудні минулого року: Рівне попрощається з Героєм, життя якого обірвалося на Донецькому напрямку

29.07.2024 08:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

Олександр Герман народився 23 квітня 1987 року у Рівному. Закінчив Рівненську гімназію №24, а за тим здобув юридичну освіту у Рівненському кооперативному економіко-правовому коледжі. Олександр працював торговим представником на кількох компаніях, а з 2013 року жив та працював у Португалії.

«Саме закордоном він зустрів початок повномасштабного вторгнення. Тоді отримав травму, тож потребував лікування і реабілітації. А Саша повернувся в Україну. Він все добре усвідомлював, куди і для чого повертається… Тож пройшов реабілітацію, взявся за свою фізичну форму і в квітні 2023 року, щойно отримав повістку, відразу вступив до війська. У нього старший брат, який тоді вже мав трьох діток, а зараз вже четверо. А Саша одружитися не встиг… Говорив, що хто має йти, хтось має нас захищати…», - розповідає тато Героя Петро.

Комунікабельний, веселий Олександр усміхається на усіх світлинах. З юності захоплювався спортом, грав за міні-футбольний клуб «Рівне». Він йшов по життю з усмішкою та своїми чіткими переконаннями.

«Саша готувався служити у спецпризначенцях – пройшов усі перевірки, здав нормативи у сили спеціальних операцій. У листопаді він був у відпустці, ми зустрічалися у Кропивницькому. Саша був свідомий того, що відбувається з ним, і спокійно й упевнено відразу сказав, що в полон здаватися не буде. Він був розвідником. У грудні повідомили, що він зник безвісти разом із ще двома побратимами… З часом одного з них я знайшов у госпіталі важко пораненого. Як вдалося з’ясувати, хлопці довго відбивалися, але дрони зробили свою справу…», - продовжує тато Героя.

36-річний солдат Олександр Герман загинув 9 грудня 2023 року на непідконтрольній Україні території на Донецькому напрямку.

Прощання із Героєм відбудеться сьогодні, 29 липня, о 9.30 на майдані Незалежності у Рівному. Чин похорону здійснять у Свято-Воскресенському соборі. Поховають його на кладовищі «Нове».

Пресслужба Рівнеради


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews