У Львові вшанували пам'ять загиблих в Оленівці

29.07.2024 13:07   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

28 липня у Львові відбулася акція на підтримку військовополонених Маріупольського гарнізону. Люди запалили свічки та виконали реквієм пам’яті за загиблими українськими захисниками під час теракту в Оленівці.

Про це пише Суспільне.

Понад 500 людей прийшло до пам'ятника Тарасу Шевченку, щоб вшанувати пам'ять загиблих та нагадати, що бійці полку "Азов" ще досі в полоні.

Два роки тому, в ніч на 29 липня, у бараку виправної колонії в Оленівці стався вибух. Загинули 53 військовополонені бійці полку "Азов". Понад 130 військових отримали поранення.

Організаторка акції Наталія Присяжнюк розповіла, що мета події — нагадати про військовий злочин, який зробила Росія два роки тому, вбивши військовополонених. Бо багато людей, каже вона, починає забувати, що відбувся такий теракт.

"Мій син, який зараз у полоні, мріяв про "Азов". Він пішов туди ще в 2018 році. У 2019 році був на передовій. А якраз перед початком повномасштабного вторгнення він був у відпустці. З "Азовсталі" він не здався в полон, бо йому сказали, що це буде евакуація. І триває вона вже три роки. Він був в Оленівці, коли стався вибух, правда, він не був у тому бараку. Бог милував. Хлопці, яких повернули з полону у вересні, сказали, що його кудись вивезли. Практично десять місяців я не знала, де він. А потім львівські хлопці, яких обміняли, сказали, що він був у донецькому СІЗО. Я сподіваюсь побачити свого сина живого і цілого. Я хочу почути від нього три слова: "Мамо, я живий", — розповіла матір полоненого військового Наталія Харів.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews