5 міфів про прання у пральній машині

30.07.2024 16:49   Опубліковано : Львівський Новинар
Джерело: LvNews

Пральна машина незамінна техніка у побуті, якою користуємося мало не щодня. Важливо придбати не лише найсучаснішу модель https://y.ua/articles/1155/, а й навчитися правильно прати. Зараз ми розвінчаємо кілька міфів, які повʼязані з пранням.

Міф 1: пральні машини з фронтальним завантаженням кращі.
Одне з найпоширеніших упереджень щодо пральних машин полягає в тому, що модель із фронтальним завантаженням є найкращою. Це припущення є міфом. Більшість пральних машин із фронтальним і верхнім завантаженням розроблені за однаковою технологією та принципом роботи. Єдине, чим вони відрізняються, це простір, який вони займають. Що робить пральну машину ідеальною, так це показник енергоефективності. Зважайте на нього, коли купуєте пральну машину.

Міф 2: чим більше мийного засобу, тим чистіший одяг.

Це найпоширеніший міф про пральну машину на всій планеті. Якщо мийний засіб перевищує потребу, утворюється більше піни. Крім того, вона може зайти всередину і бути причиною жахливого запаху протягом тривалого часу. Часом це може призвести до розливання води та пошкодження датчиків на високоякісній пральній машині.

Міф 3: додавання відбілювача з мийним засобом підвищить ефективність прального порошку.

Хоча це здебільшого розвінчаний міф, у ньому є частка правди. Додавання хлорного відбілювача іноді може допомогти відбілити та освітлити білу білизну, а додавання нерозбавленого відбілювача безпосередньо з пральним засобом може призвести до того, що обидва втратять корисні властивості. Ваш одяг вийде із пральної машини тьмянішим і з більшою ймовірністю залишиться з плямами. Додавання відбілювача до завантаження потрібно зробити приблизно через п’ять хвилин після початку циклу, і відбілювач слід розбавити певною формою, щоб гарантувати, що мийний засіб все ще може виконувати свою роботу. Харчову соду також можна додати до розведеного відбілювача, щоб допомогти в процесі видалення плям. 

Міф 4: додавання меленої кави збереже гарний колір чорного одягу.

Зберегти яскравість та колір темного одягу, особливо чорного, важко. Чим більше його прати, тим більше він стає тьмяніший. Проте мелена кава не може зберегти ваш чорний одяг темним. Фактично, додавання меленої кави спричинить більше проблем для вашої пральної машини та вашого одягу. Швидше за все, у вашій пральній машині залишиться дивний запах і бруд, а не одяг темнішого кольору. 

Щоб ваш темний одяг залишався темним, виперіть його в холодній воді з обережним або постійним циклом пресування та не забудьте вивернути одяг навиворіт, перш ніж класти його в пральну машину.

Міф 5: треба окремо прати світлі й темні речі.

Сортування білизни за кольором може бути корисним, коли ви маєте справу з сильно пігментованими речами, але це не завжди найважливіша вказівка. Натомість також варто враховувати типи тканин, з яких виготовлено ваш одяг: делікатні речі найкраще прати на делікатному, тоді як міцні тканини можуть витримувати більш інтенсивний цикл прання.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews