Ще одну партію екскаваторів від японських партнерів отримала Рівненщина: кому їх спрямують

02.08.2024 14:12   Автор : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

4 екскаватори отримали водогосподарники Рівненщини. Допомога надійшла від Уряду Японії через Держрибагентство. Це техніка одного з провідних світових виробників Komatsu.

Як зазначила директорка Департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько, ця техніка дозволить значно прискорити обслуговування меліоративної мережі на Рівненщині, зменшити підтоплення сільськогосподарських земель, населених пунктів та сприятиме підвищенню урожайності. 

«Це вже друга така поставка. Минулого разу Рівненщина вже отримала для меліорації 6 екскаваторів та 1 бульдозер. Їх передали для водогосподарників Сарненського та Вараського районів», - розповіла Надія Переходько.

Важливою особливістю екскаваторів KOMATSU PC 210 є покращені експлуатаційні характеристики, які дозволяють значно підвищити обсяги виконаних робіт та знизити розхід пального. 

Нагадаємо, на теренах Рівненщини обліковується 390 тис. га осушених земель. З них 277 тис. га використовується в сільськогосподарському виробництві.

Пресслужба Рівненської ОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews