Смартквартири для переселенців із Луганщини з'явилися на Рівненщині (ФОТО)

05.08.2024 12:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews
 

У Клеванській громаді провели капітальний ремонт приміщення. Його перепланували та підготували для комфортного проживання чотирьох сімей. Таким чином створили 4 смартквартири, в яких житимуть сім’ї з Луганської області, які через російське вторгнення вимушено покинули власні оселі.

«Спільними зусиллями реагуємо на нові запити та потреби ВПО. Наше завдання – забезпечити для вимушених переселенців гідні умови проживання. Нині завершуються роботи із проведення води та світла в будинок. Вже у вересні сім’ї зможуть поселитися у свої нові квартири», - зазначила заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

Проєкт став можливим завдяки співпраці органів місцевої влади, БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» з Біловодською адміністрацією, НУО «Сучасний Формат» та донора – гуманітарної організації «Humedica». Також допомогли облаштувати смартквартири партнери з БО БФ «Схід SOS» за підтримки гуманітарної організації CARE.

«Нас об’єднало не щастя і не радість, а війна. Прикро, що люди втратили свої домівки, але ми стараємося, щоби цей проєкт подарував часточку затишку, спокою, впевненості та домашнього тепла», - зауважив голова правління БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» Юрій Лазаревич.

Першочергове право на заселення мають соціально незахищені громадяни. Є виписані критерії, за якими, комісія утворена з-поміж представників донорів та громад, визначатиме, хто зможе тут проживати.

Облаштування будинку зсерединиОблаштування будинку зсерединиОблаштування будинку зсередини

Пресслужба Рівненської ОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews