Діток із трьох різних областей успішно прооперував відомий рівненський лікар

05.08.2024 14:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

Відомий український нейрохірург Михайло Ловга та лікар-нейрохірург Рівненської обласної дитячої лікарні Сергій Романчук прооперували трьох діток з Тернопільської, Волинської областей та міста Вінниця. Вік маленьких пацієнтів - 6, 8 місяців та 11 років.

У двох діагностовані вроджені вади розвитку - сагітальний краніосиностоз (скафоцефалія) та гідроцефалія, у третьої дитини - новоутвір надбрівної ділянки.

Як розповіли у дитячій лікарні, операції пройшли успішно, а пацієнтів вже виписали додому. Наразі вони перебувають під спостереженням лікарів за місцем проживання.

Такі складні нейрохірургічні втручання на рівні міжнародних стандартів, можливі завдяки наявності в лікарні сучасного обладнання. Зокрема краниотомому Aesculap, який дозволяє проводити малоінвазивні складні втручання та забезпечує швидке відновлення пацієнтів.

Пресслужба Рівненської обласної ради


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews