Суд у Львові залишив під вартою підозрюваного у вбивстві Фаріон

05.08.2024 18:18   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

18-річний В’ячеслав Зінченко, якого слідство підозрює у вбивстві громадської і політичної діячки, мовознавиці Ірини Фаріон, залишиться під вартою до 22 вересня цього року без права на заставу.

Про це пише "Радіо Свобода".

5 серпня колегія з трьох суддів Львівського апеляційного суду не задовольнили скаргу захисту, який просив змінити міру запобіжного заходу на цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслету за місцем проживання підозрюваного у Дніпрі.

Підозрюваний Вʼячеслав Зінченко брав участь у судовому засіданні онлайн через відеоконференцію. За словами захисника, його підзахисний не брав особисто участь у судовому засіданні з огляду на питання безпеки.

Батько підозрюваного Вʼячеслава Зінченка приїхав у Львів на розгляд апеляційної скарги. За його словами, з сином він не бачився, тому що це заборонено на стадії досудового розслідування.

Обласний прокурор Дмитро Петльований наголосив, що лише тримання під вартою може унеможливити ризики з боку підозрюваного, зокрема, перешкоджання досудовому розслідуванню, можливий вплив на свідків. Крім того, за словами прокурора, неможливо доставляти підозрюваного з Дніпра (де він проживає) у Львів (де відбувається розгляд справи).


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews