Підприємця зі Львівщини підозрюють у контрабанді лісоматеріалів до країн ЄС

06.08.2024 11:45   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

На Львівщині 54-річному підприємцю оголосили про підозру за фактом контрабанди необробленої ліщини та декоративних виробів з дерева до країн ЄС.


Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Як встановили слідчі, бізнесмен уклав контракт з іноземною компанією на постачання декоративних виробів, хмизу ліщини та необробленої ліщини. Підозрюваний скупляв лісоматеріали у місцевих жителів без жодних товарно-супровідних документів, а також документів про їх походження. Товар він зберігав на складі.

Чоловік вивозив лісопродукцію на підставі сертифіката про походження лісоматеріалів і виготовлених з них товарів. Щоб його отримати, використовував підроблені товарно-транспортні накладні. Вони свідчили про нібито закупівлю цих товарів у лісогосподарському підприємстві.

"Після накопичення достатньої кількості лісоматеріалів для експорту, вони були поміщені у два вантажні транспортні засоби. Задокументовано, що один із них з лісопродукцією було переміщено через кордон, інший був затриманий правоохоронцями", — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що на рахунок підприємця від іноземної компанії надійшло понад 260 тисяч гривень. Ці гроші підозрюваний легалізував, перевівши безготівку в готівку.

Під час досудового розслідування слідчі вилучили та арештували вантажівку, деревину загальним об’ємом понад 25 м3 та деревообробне обладнання.

Чоловікові інкримінують контрабанду лісоматеріалів та легалізацію грошей, отриманих злочинним шляхом (ч. 3 ст. 201-1, ч. 1 ст. 209 КК України). Наразі правоохоронці вирішують питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews