У Львівській міськраді не вміють складати звіти про використання паспортів бюджетних програм, - активісти

06.08.2024 20:00   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Дивіться самі на просто “унікальну” відповідь, яку надав в.о. керівника ЛКП “Інститут міста” Максим Терлецький щодо коштів, які пішли минулого року на розвиток волонтерства у Львові. Як і не надав переліку осіб, які отримували кошти по цій програмі. Виявляється, це – табу?

В мене питання, чи взагалі керівник ЛКП розуміє зміст написаного? Бо надана відповідь породжує сумніви або в професійній компетентності, або в адекватності особи, яка дала отаку відповідь…

Запит і відповіді доступні в публічному доступі тут.

А отак мають виглядати звіти про виконання паспортів бюджетних програм! https://mof.gov.ua/uk/zvit-pro-vykonan

Яким чином в міськраді адмініструють кошти бюджетної програми люди, які не уявляють, як виглядає затверджена форма звіту і придумують якісь проміжні звіти самі? Мало того, хтось же витратив купу часу на складання надісланої відповіді. Хоч це не є вимогою. А часу скласти нормальний законний звіт, який є обов’язком цих людей, ці люди не знайшли?

Виявляється, що у проміжному звіті паспорта бюджетної програми ЛКП звітує… про ЗБІР КОШТІВ? І про волонтерські збори… дітей у школах…

В бюджет збирали кошти? Хто? ЛКП збирало кошти на бюджетний рахунок? Чи управління освіти? Для виконання паспорта бюджетної програми? В мене просто немає слів…. А потім нам звітують, що мільярд пішло на армію.

Ото закликаю всіх – давайте цікавитися, куди йдуть наші гроші! Цікавитися, кому їх передають і навіщо.

Бо поки ми по 20 гривень збираємо на дрони в пенсіонерів – мільйони витрачають невідомо на що. Це наші гроші. Бо ми, як платники податків, маємо знати на що йдуть ці кошти!

В умовах війни, складної ситуації на фронті, у той же час великого перевиконання бюджету і просто катастрофічних кредитів уже майбутніх поколінь – ми маємо контролювати кожну копійку!

Ось дублюю текст запиту.

У скрінах – відповідь. Без коментарів.

null

 

null

 

null

На підставі статей 1, 13, 19, 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» від 13 січня 2011 року, які надають право звертатись із запитами до розпорядників інформації щодо надання публічної інформації, прошу надати наступну інформацію (наступні документи):

1. Звіт про виконання паспорта бюджетної “Програми сприяння розвитку волонтерства у Львівській міській територіальній громаді на 2023-2025” роки за 2023 рік включно з фінансовими показниками;

2. Повний вичерпний перелік осіб (з ідентифікацією кожної особи відповідно до вимог чинного законодавства), яким здійснювалася у 2023 році передача комунальних ресурсів (приміщень, будівель, коштів, обладнання, технологій тощо) відповідно до “Програми сприяння розвитку волонтерства у Львівській міській територіальній громаді на 2023-2025” за 2023 рік;

3. По кожній передачі комунальних ресурсів від Львівської міської ради Л та /чи її виконавчих органів та/чи комунальних установ Львівської міської ради та /чи комунальних підприємств Львівської міської ради за зазначеною програмою за 2023 рік – прошу дати перелік переданих ресурсів , зі зазначенням по кожній передачі:

– особи, яка передала ресурси;

– особа, яка отримала ресурси;

– характеристика переданих ресурсів відповідно до договору;

– вартість переданих ресурсів;

– коли (дата) укладений договір на передачу ресурсів.

4. Повний вичерпний перелік закупівель товарів та послуг, здійснених Львівською міською радою та /чи її виконавчими органами та/чи комунальними установами Львівської міської ради та /чи комунальними підприємствами Львівської міської ради відповідно до Програми сприяння розвитку волонтерства у Львівській міській територіальній громаді на 2023-2025, зі зазначанням по кожній закупівлі посилання на таку закупівлю в системі Прозорро.

– Якщо якихось закупівель за зазначеною програмою з окремих причин немає немає в системі Прозорро – прошу надати по кожній закупівлі:

– особу, яка здійснювала закупівлю;

– предмет закупівлі;

– чи був проведений конкурс на закупівлю. Якщо був проведений – прошу вказати коли і ким такий конкурс проводився;

– номер угоди та дату її укладення;

– особу (надати відповідні ідентифікаційні ознаки відповідно до вимог чинного законодавства) яка надавала товари та послуги;

– сума договору/угоди , за якою здійснено закупівлю;

– дата перерахування коштів за угодою/договором;

– причину відсутності інформації в системі Прозорро.

Відповідь прошу надати по кожному пункту окремими пунктами.

Прошу не перескеровувати на інші публічні ресурси, розпорядникам, яких ця інформація не стосується, а надати запитувану інформацію у відповіді на цей запит, як того вимагає чинне законодавство у встановлений законом термін.

Всі фінансові трансакцій задокументовані у Департаменті фінансової політики Львівської міської ради. Також уся запитувана інформація повинна бути у відповідальної особи та виконання “Програми сприяння розвитку волонтерства у Львівській міській територіальній громаді на 2023-2025”.

З повагою, Дацко Олеся

Джерело


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews