У Львові зростуть тарифи на вивезення сміття

07.08.2024 14:14   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Виконавчий комітет Львівської міськради підтримав рішення про підвищення тарифу на вивезення побутових відходів. Вартість зросте в середньому на 15-35 гривень залежно від площі квартири.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

У департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР пояснили, що в поточному тарифі закладена мінімальна заробітна плата станом на 2017 рік — 3200 гривень. За сім років вона зросла у 2,5 раза й становить 8000 гривень.

За даними департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, тверді побутові відходи з контейнерних майданчиків Львова вивозять п'ять перевізників: ЛКП "Львівспецкомунтранс", ТОВ "Грінера Україна", ТОВ "Спецавтотранс-Львів", ТзОВ "Санком-Львів" та ТзОВ "Ековей Вейст Менеджмент".

Через різні витрати на збирання та вивезення відходів, штат працівників, кількість спецтехніки та обсяги відходів, які вони вивозять, тарифи перевізників також відрізняються.

"Сьогодні виконавчий комітет підтримав коригування тарифу усім перевізникам на всі види відходів і для всіх категорій", — йдеться у повідомленні.

Оплата за вивезення сміття для мешканців нараховується за 1 метр квадратний. Орієнтовні нові тарифи, за даними ЛМР, будуть такими:

  • однокімнатна квартира площею 40 м² — 66,62 гривні (раніше — 51,6 гривні)
  • двокімнатна квартира площею 50 м² — 83,27 гривні (раніше — 64,5 гривні)
  • трикімнатна квартира площею 72 м² — 119,91 гривні (раніше — 92,9 гривні)

Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews