У лікарнях Львова зараз перебуває 34 пацієнти із коронавірусом

07.08.2024 15:18   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Станом на сьогодні, 7 серпня, на стаціонарному лікуванні у міських лікарнях Львова є 26 дорослих та 8 дітей, хворих на коронавірус. Ще 356 хворих лікується амбулаторно.

Про це повідомили в міському управлінні охорони здоров’я.

Стан усіх госпіталізованих – легкого та середнього ступеня важкості, медики надають їм всю необхідну терапію. Ті, хто лікується амбулаторно, також є під наглядом своїх сімейних лікарів.

Медики нагадують, що попри те, що нинішня кількість госпіталізацій більш звична для осінньо-зимового періоду, говорити про спалах епідемії коронавірусу у Львові посеред літа наразі зарано. Однак і пильності втрачати не варто.

«Найчастіше основними симптомами COVID-19 є загальна слабкість та сонливість, сухий кашель, нежить, біль у горлі, підвищення температури тіла понад три дні. При цьому, втрата нюху чи смаку у хворих зараз зустрічається все рідше. Найважче хворіють пацієнти старшого віку, особливо ті, які мають супутні хронічні недуги, такі як цукровий діабет та захворювання дихальної системи, зокрема астму», - пояснює Галина Димид, лікарка-терапевтка, завідувачка центру терапії лікарні святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова.

 


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews