Академія сухопутних військ у Львові заявила про продовження дискредитаційної кампанії проти вишу

08.08.2024 00:06   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

7 липня в одному з львівських інтернет-видань з’явилася публікація про начебто результати перевірки Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України у Міністерстві оборони України та Збройних Силах України окремих аспектів діяльності вищого військового навчального закладу.

Як повідомили в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, у матеріалі акцентується увага на тому, що Академія начебто не надала ТСК звітів про використання благодійної допомоги.

“Офіційно повідомляємо, що Академія, на звернення ТСК, надала всю вичерпну інформацію про отримання та використання благодійної допомоги. Також зазначаємо, що отримання та використання цієї допомоги, а також інші питання життєдіяльності Академії, які розглядалися ТСК, були предметом неодноразових перевірок з боку відомчих комісій та правоохоронних органів, які фактів порушень, зокрема щодо використання благодійної допомоги, не встановили“, – йдеться у повідомленні.

Також у дописі додали, що інформація, викладена у публікації інтернет-видання, ґрунтується винятково на позиції голови ТСК та наголосили, що у вказаному матеріалі відображено не результати перевірки ТСК чи досудового розслідування правоохоронних органів, а суб’єктивну позицію однієї особи.

“В той час, коли керівництво навчального закладу прагне до об’єктивності та конструктивного діалогу з медіа, інтернет-видання, яке оприлюднило вказану недостовірну публікацію, надіслало інформаційний запит до Академії про надання офіційного коментаря лише за 1,5 години до моменту опублікування матеріалу. Таким чином, медіа не надало можливості Академії у встановлені чинним законодавством терміни надати вичерпну відповідь, що може свідчити про упередженість представників медіа та недотримання ними стандартів журналістики”, – зазначили у повідомленні.

Також у військовому виші додали, що упродовж останніх місяців проти Академії ведеться цілеспрямована кампанія, спрямована на дестабілізацію ситуації у навчальному закладі, внесення розбрату у військовому середовищі та завдання іміджевих втрат українському війську.

“Наголошуємо, що проти цькування видового військового навчального закладу неодноразово виступила громадськість, органи місцевого самоврядування Львівщини та Львова, творчі спілки, громадські організації області тощо. Закликаємо до об’єктивності, конструктивного діалогу, уникнення спекуляцій та маніпуляцій на суспільно чуттєвій темі забезпечення захисників України!” – підсумували в Академії.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews