Микола Бандрівський

Микола Бандрівський

археолог, історик, доктор історичних наук, професор

Гарні львів’янки на фоні добротної львівської бруківки, якої нині вже нема

15.08.2024 21:18   Автор : Микола Бандрівський
Джерело: LvNews

На цій світлині 1930-их років видно, як виглядало наше місто навпроти львівської Політехніки, близько сто літ тому.

null

На фото бачимо двох молодих жінок, які скориставшись тим, що дощ припинився і почало випогоджуватися, поспацерували у своїх справах вулицею Льва Сапєги (нинішня вулиця Степана Бандери).

Як бачимо на світлині, яку взято зі сторінки Igor Plotko, трамвайна колія у тих роках, знаходилася на тому самому місці, що й тепер. Довкола - ті самі кам’яниці, які вціліли й до сьогодні. Ну, а бруківка, яку ви бачите на знимці просто суперова: укладена ще за австрійської держави - акуратно і рівненько. По ній ніби читається, з яким старанням замощували нею наші вулиці, ті давні майстри...

Але, є у цьому (щодо згаданої бруківки), одне "але":
міські функціонери з Ратуші придумали спосіб як роками відмивати бюджетні кошти, роблячи вигляд, що існуюча давня львівська бруківка терміново потребує заміни. І - понеслося... Оту добротну австрійську бруківку вивозять, а взамін неї укладають якесь фуфло, яке за пару років починає кришитися.

Чи відома ця схема (оборудки із львівською бруківкою) вищій владі..? Безсумнівно, що так. Бо інакше чого б то Львівська обласна військова адміністрація і обласна Прокуратура, закривши очі і затуливши вуха, продовжують вперто робити вигляд, що "нічого такого" з тою львівською бруківкою, не відбувається і ніхто на ній, під час війни, не "гріє руки"...

Одним словом, "епоху Садового" львівські вулиці і тротуари запам’ятають надовго...


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews