Міська рада Львова повинна сплатити 89,5 млн грн боргів підприємству за ремонт до Євро-2012

17.08.2024 14:37   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Верховний Суд залишив без задоволення скаргу на рішення Господарського суду та все ж таки зобовʼязав Львівську міську раду сплатити ТзОВ “Балтом Україна” 89,5 млн грн боргу за реконструкцію вулиці Городоцької, яка відбувалась в рамках підготовки до Чемпіонату Європи по футболу 2012 року.

Кінцева сума боргу зросла майже у три рази через інфляцію і відсотки, які нараховувались через запізнення з виплатою боргу, — йдеться у постанові в Єдиному державному реєстрі.

Верховний Суд повністю задовольнив касаційну скаргу ТзОВ “Балтом Україна” до Львівської міської ради та ЛКП “Агенція ресурсів Львівської міської ради” на рішення суду попередньої інстанції про стягнення 89 486 830,14 грн.

Як йдеться у матеріалах справи, у 2020 році міськрада Львова уклала договір з ТзОВ “Балтом Україна” на реконструкцію вул. Городоцької (від вулиці Кульпарківської до межі міста) вартістю на момент укладення договору у 59 999 808,20 грн. Фірма відремонтувала вулицю, однак не отримала кошти за свою роботу й подала до суду.

У 2019 році між цією фірмою та ЛКП “Агенція ресурсів Львівської міської ради” був укладений договір поруки, за умовами якого комунальне підприємтво поручається перед кредитором за виконання управлінням капітального будівництва Львівської міської ради свого обов`язку сплатити кредиторові кошти в сумі 32 477 691,76 грн, яка складається із: суми основного боргу в розмірі 30 475 050,07 грн за виконані роботи; суми 3% річних в розмірі 2 002 641,69 грн.

Однак станом на 2021 рік заборгованість так й не була сплачена.

Станом на сьогодні, уся сума боргу, згідно з висновком Верховного Суду, включно з 3% річних, інфляційними втратами та пенею становить 89 486 830,14 грн.

Постанова набирає законної сили з дати її прийняття, є остаточною і не оскаржується.

Зазначимо, справу розглядали судді Тетяна Малашенкова, Ігор Бенедисюк та Ірина Колос.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ “Балтом Україна” зареєстроване з 2007 року у селищі Щирець Львівського району, займається діяльністю у сфері інжинірингу, геології та геодезії, наданням послуг технічного консультування в цих сферах. Власниками компанії є громадянин Німеччини Отмер Штефан, чеська компанія “Лінвія та партнери” та львів’яни Михайло Козак і Віктор Ідіятов.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews