У Львові врятували юнака, який захворів після купання в Південному Бузі

20.08.2024 12:45   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Львівські медики врятували 16-річного юнака з Вінниччини, який захворів на лептоспіроз після купання у Південному Бузі. За його життя боролися майже місяць.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Першого ТМО Львова.

16-річний Данило Максимчук із Ладижина, що на Вінниччині, навчається у коледжі на механіка. Під час літніх канікул юнак з друзями вирішив покупатися у річці Південний Буг. Ввечері у Данила раптово піднялась температура, яку не вдавалося збити впродовж ночі. На ранок хлопець почав ще й блювати.

Спершу медики районної лікарні припустили, що у Данила — тепловий удар. Проте через два дні лікування від перегріву стан юнака лише погіршувався, тож його скерували у Вінницю. Місцеві лікарі поставили правильний діагноз — лептоспіроз.

"Лептоспіроз – це важке інфекційне захворювання, яке переносять тварини. Найчастіше – гризуни: щурі та миші. Разом із сечею тварин небезпечна для життя людини бактерія потрапляє у воду і саме під час купання найчастіше відбувається зараження. На тілі Данила, коли він плавав у річці, були подряпини. Тому інфекція легко проникла в кров хлопця", — пояснюють у лікарні.

У хлопця почали відмовляти органи. Лептоспіроз вразив нирки, через що вони перестали працювати, а також печінку. За словами медиків, наступною могла стати серцево-судинна система, тоді б Данило загинув. У критичному стані юнака доправили з Вінниці у львівську лікарню святого Миколая.

“Оскільки в пацієнта було сильне ураження нирок, лікуючи лептоспіроз, ми паралельно лікували і ниркову недостатність. Нам довелося під’єднати його до апарату для проведення гострого діалізу – “штучної нирки”. Данило дві доби безперервно перебував під апаратом – така сильна була інтоксикація. А вже потім ми виконували діаліз 3 рази на тиждень по 4 години. Щодо печінки, то її нам вдалося стабілізували медикаментозно ”, – каже медикиня Лілія Грицків.

Зрештою лікарям вдалося врятувати Данила. У медзакладі зазначають, нирки та печінка хлопця працюють належно. Данило повернувся до Вінниці. Там юнак пройде завершальні етапи лікування.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews