На Львівщині збудують індустріальний парк технологій

21.08.2024 12:26   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Кабінет міністрів вніс до реєстру новий індустріальний парк "Технологій та бізнесу" у Новояворівській територіальній громаді Львівської області.

Про це повідомляє Кабмін.

На території парку планують виробляти товари з високою доданою вартістю, зокрема компʼютери, електронну та оптичну продукцію, електричне устаткування. На розвиток парку передбачається залучити 210,5 млн грн інвестицій коштом учасників-інвесторів, а на облаштування – 1,4 млн грн з місцевого бюджету.

Парк "Технологій та бізнесу" у Львівській області дозволить створити до 450 робочих місць.

Ще у 2021 році польська компанія Tewes Bis, яка виготовляє обладнання для харчової промисловості, заявила про намір побудувати молокозавод в новому індустріальному парку в Новояворівську.

Це вже 91-й індустріальний парк, створений в рамках економічної політики "Зроблено в Україні". У 2024 році це – 23-й парк, який внесено до Реєстру індустріальних (промислових) парків.

Включення індустріального парку до Реєстру дає право на державне стимулювання, на яке в бюджеті на 2024 рік закладено 1 млрд грн.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews