На Львівщині розкладуть понад 304 тисячі приманок-вакцин для боротьби зі сказом диких тварин

22.08.2024 13:09   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

У вересні на Львівщині фахівці розмістять приманки для диких тварин з вакциною від сказу на площі 12 тисяч 194 км². Імунізацію проводять двічі на рік — навесні та восени.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Для імунізації диких тварин від сказу використовують пероральну вакцинацію. Вакцини-приманки розкидають на узліссях, на узбіччі доріг, біля річок, на сільськогосподарських та мисливських угіддях. Зовні такі вакцини мають вигляд невеликих брикетів розміром з сірникову коробку із запахом м’ясо-кісткового борошна. Всередині є желеподібна капсула з антигеном вірусу сказу.

Після поїдання вакцини, через 21 день, у тварин формується імунітет від сказу, який зберігається щонайменше рік. Вакцини не викликають захворювання у молодих тварин, не виділяють вакцинний вірус зі слиною, безпечні для свійських та домашніх тварин, а також людей.

"Вакцинацію проведуть на площі 56 км² Львівської громади, а в області – 12 194 тис. км². Відповідно до розробленої схеми, на кожен квадратний кілометр розмістять 25 доз вакцини. Загалом на Львівщині буде розповсюджено 304 850 доз вакцини. Такі заходи забезпечать створення стійкого імунітету у диких тварин", — повідомляють в управлінні Держпродспоживслужби у Львівській області.

Мешканців, які знайшли брикет з вакциною, просять не брати його до рук, не руйнувати та не переносити на інше місце. Його варто залишити для тварин.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews