Немовлята, народжені 23-го та 24-го серпня, отримали свої перші вишиванки від начальника Рівненської ОВА

26.08.2024 09:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

Традиційно начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль привітав маленьких українців, які народилися 23-24 серпня.

За ці дні в Рівненському обласному перинатальному центрі зʼявилися на світ 12 дітей – 9 хлопчиків та 3 дівчинки.

«У всі віки це хороша традиція, яка говорить про перемогу і мир, який наступить. Сподіваємося та віримо у це. Побажав нашим матусям та діткам, щоб вони в першу чергу жили щасливі і здорові в мирній та незалежній Україні», - розповів Олександр Коваль.

Орнамент вишиванок, розроблений на основі традиційних вишивок Рівненщини. Виконаний у червоному кольорі, який здавна вважався символом життя та слугував оберегом від усього злого. На орнаменті присутня восьмикутна зірка, яку ще називають козацькою. Такі зірки уособлюють гармонію між своїм духовним і світом матеріальним. Також у орнаменті присутні хвилясті лінії, які є символами води. Це - плинність часу і розвиток всесвіту. Візерунок розробила на основі автентичних зразків, притаманних Рівненщині, рівненська майстриня Юлія Гончарова.

Окрім цього, новонароджені отримали у подарунок розмальовки, пелюшки та кокони. Також вишиванки передадуть немовлятам у всі райони Рівненщини.

Нагадаємо, акція «Вишиванка для немовляти від голови ОДА» триває вже п’ятий рік поспіль.

Вишиванки для немовлятВручення подарунківВручення подарунківВручення подарунків

Пресслужба РівнеОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews