Біля Львова планують висадити найбільший у Європі парк сакур

27.08.2024 11:40   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

У селі Пасіки-Зубрицькі, що біля Львова, планують створити найбільший у Європі парк сакур. Автор ідеї — місцевий мешканець Анатолій Куновський. Він вирощує дерева у себе на подвір’ї, а назвав свій проєкт "Манівці".

Більше про парк сакур дізнавалося Суспільне.

Анатолій Куновський планує висадити понад п'ять тисяч сакур на березі річки Зубра. За його словами, наразі найбільший парк сакур є в Ужгороді, там росте близько 3 тисяч цих дерев.

"Так як я колекціоную рідкісні декоративні рослини, в мене їх тут напхано на кожному квадратному метрі. Переважно я колекціоную варієгатні форми декоративних рослин і різні сортові сосни, ялинки і, обов’язково, щоб це були квіти", — каже Анатолій Куновський.

За словами чоловіка, сакур, які будуть чекати вже осінньої висадки, є близько 500 — 11 різних сортів. Висаджувати їх Анатолій планує у на початку листопада 2024 року.

"Проєкт найбільшого парку в світі має назву "Манівці". Така назва виникла, бо річка Зубра йде такими хвилями, і ця назва гарно лягла в наш проєкт. Своїми силами я зможу виростити п'ять тисяч, можливо десять", — розповів Анатолій Куновський.

Як розповів автор проєкту, на таке рішення його мотивувала війна — чоловік, каже, зрозумів, що людям потрібні надія, краса та терапія квітами.

"Нічого так не гріє душу, як краса природи", — підсумував Анатолій Куновський.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews