На проспекті Свободи у Львові впав кінь (ВІДЕО)

27.08.2024 12:12   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Вчора, 26 серпня, у соцмережах опублікували відео, зняте на проспекті Свободи. На ньому видно, що кінь, запряжений у карету, впав. Жінка, яка веде її, привела тварину до тями й карета продовжила рухатися.

Заступник міського голови Львова Андрій Москаленко прокоментував інцидент:

"Щодо випадку з конем, який стався вчора ввечері у Львові. Перевіряємо всю інформацію (відео з камер). Також поспілкувалися із власницею тварин", — написав Андрій Москаленко.

За словами заступника міського голови, сьогодні скличуть спеціальну робочу групу щодо цього випадку. 

Відео опублікувала користувачка Facebook Христина Машакевич у групі "Гаряча лінія міста Львова" вчора, 26 серпня. В описі авторка зазначила, що коні перебувають на сонці без води:

"Тепер щодо негуманності: коні цілий день перебувають на сонці без води, у середовищі, яке їм абсолютно не підходить. Вони стресовані, експлуатовані та отримують неналежне ставлення. Я закликаю до максимального поширення цієї ситуації та нарешті до заборони такої кінної атракції на вулицях Львова".

Команда "Каретного двору" зреагувала на інцидент у коментарях до оригінального відео. За їхніми словами, кінь впав, бо заплутався в упряжі, а на відео знято, як тварину з неї звільняють:

"Одна з наших коней, Луна, випадково заплуталася в упряжі. Щоб її звільнити, довелося розщепнути упряж, яку вона притиснула своєю масою, що могло виглядати тривожно на відео".

Також у коментарі йдеться про те, що за кіньми доглядають і дають їм відпочити:

"Наразі наше місто обслуговує п’ять пар коней: Верба та Лакара, Халіфа та Резеда, Луна та Еклер, Лаванда та Халва, Саванна та Стела. Вони постійно чергуються, щоб кожен із них мав достатньо відпочинку та уваги".

 


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews