Дванадцять рівненських спортсменів представлятимуть Україну на Паралімпійських іграх

28.08.2024 09:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

Уже сьогодні, 28 серпня, стартують літні Паралімпійські ігри в Парижі. Команда України представлена 140 спортсменами, з них 12 – з Рівненщини. 

Про це розповів під час брифінгу у РівнеОДА керівник Рівненського регіонального центру з «Інваспорт» Андрій Демчук.

«У збірній команді України є 12 спортсменів Рівненщини. Вони представлятимуть країну в таких видах спорту: дзюдо - спортсмени з вадами зору, легка атлетика або метання списа, параканое, стрільба з лука та волейбол сидячи», - повідомив Андрій Демчук.

Більшість спортсменів вже мають великий досвід у змаганнях, проте є кілька дебютантів. Також розширився список видів спорту, в яких змагатимуться атлети області.

Як розповів керівник центру «Інваспорт», війна принесла свої корективи в підготовку та отримання ліцензій на Паралімпійські ігри. Адже в деяких видах спорту 2022 рік був початком відбору на Паралімпіаду-2024. На жаль, багато спортивних баз було пошкоджено, а отже вони стали недоступними для тренувань. Тому командам національної збірної, у тому числі рівненським спортсменам, треба було шукати нові місця підготовки – як в Україні, так і за кордоном.

«Якщо підготовка до самих Паралімпійських ігр дозволяла проводити начальні збори команд за кордоном, то при завоюванні ліцензій таких можливостей не було. Тому проводили тренування та відбір під ракетними обстрілами й психологічним навантаженням. Проте, це не зламало дух наших спортсменів і вони готові й надалі боротися за престиж України, за медалі на Паралімпійських іграх», - зазначив Андрій Демчук.

Зазначимо, за роки незалежності України Рівненський регіональний центр «Інвестспорт» приніс у скарбничку країни 20 нагород різного гатунку. А саме: 4 золотих, 6 срібних та 10 бронзових нагород.

Пресслужба РівнеОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews