П'ять років тому народні депутати Верховної Ради України прийняли присягу

29.08.2024 17:40   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews
Своїми спогадами та емоціями про цю події п'ятирічної давнини поділився народний депутат Віерховної Ради України від Рівненщини Роман Іванісов:
"Рівно 5 років тому я склав присягу народного депутата України. У 2019 році, обираючись у 153-му окрузі на Рівненщині, я чесно і відверто казав своїм виборцям, що коли стану народним депутатом, їхнє життя в секунду не стане легшим чи заможнішим. Але пообіцяв одне: я покладу всі свої сили на те, щоб намагатися викорінити корупцію. Бо тоді, на моє глибоке переконання, саме вона заважала Україні рухатися вперед і розвиватися. А 24 лютого 2022 року почалася війна. Жахлива і жорстока, вона з'їдає наші людські, матеріальні і моральні ресурси. І питання боротьби з корупцією стало ще важливішим і актуальнішим.
 
Ніхто не думав, що на долю депутатів 9 скликання припаде спочатку ковід, а потім - повномасштабне вторгнення. І що виконувати свої передвиборчі обіцянки стане набагато складніше. Менше з тим, я ніколи їх не порушив. Усі ці 5 років роботи в Комітеті ВР з питань антикорупційної політики я постійно піднімав питання щодо ймовірних корупційних дій у багатьох державних установах, відомствах та міністерствах. І голосував за всі законопроекти, які стосувалися вдосконалення антикорупційних органів. Нам вдалося збільшити чисельність і ефективність НАБУ, надати самостійності САП, вдосконалити роботу Вищого антикорупційного суду.
 
Багато посадовців як загальнодержавного рівня, так і Рівненщини, більше не зможуть дурити людей, бо їх було викрито. Прізвища цих ділків всім відомі. Але це далеко не всі, хто продовжує свою участь у «темах і схемах». Тому попереду ще багато роботи. На черзі - реформа митних органів, якою Верховна Рада планує зайнятися найближчим часом.
 
Окрім того, разом з командою всі ці 5 років ми тримали тісний звʼязок з кожною громадою округу, з кожним її жителем, хто звертався до нас із своїми проблемами. І я пишаюся тим, що нам вдалося допомогти багатьом: і у питаннях вдосконалення життя громад, і правових питаннях, і організаційних, і чисто по-людськи. І ми продовжимо цю роботу.
 
Віримо у ЗСУ, віримо в Україну, дякуємо нашим захисникам і працюємо на Перемогу!".
 

Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews