У Сокалі вшанували пам’ять загиблого бійця 24 бригади

04.09.2024 10:14   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

У Сокалі на стіні шкоди №5 встановили меморіальну дошку на знак пам’яті про Юрія Каплету. Воїн навчався в цій школі й загинув на початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомила Львівська обласна військова адміністрація.

У грудні 2013 року перебував на Майдані в Києві. Брав участь у створенні 10-ї сотні Самооборони Майдану. Був десятником, відповідав за охорону 1-го та 2-го поверхів Будинку профспілок. 18 лютого 2014 року “беркутівці” важко побили його на вулиці Інститутській. Далі було тривале лікування.

З початком АТО на сході України був активним волонтером, збирав харчі, одяг для воїнів та возив разом зі своїми товаришами в зону бойових дій. Згодом розпочав військову службу в складі 24-ї окремої механізованої бригади. Загинув 8 березня 2022 року поблизу Рубіжного Луганської області. Довгий час вважався зниклим безвісти, тому поховали військовослужбовця лише 25 лютого 2024 року у рідному місті.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Юрія Каплету посмертно нагородили орденом “За мужність” III ступеня.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews