Чимало людей зараз вимушено покидають свої домівки через війну: як їм допомагають на Рівненщині

05.09.2024 14:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

Люди, які вимушені покидати свої домівки у прифронтових територіях, полишають там все своє життя. Понад 300 сімей, які переміщені у Рівненську область, потребують речей першої необхідності.

«Сім’ї беруть найнеобхідніше, чекаючи звільнення територій та повернення додому. Тому забезпечення елементарними побутовими речами та речами першої необхідності при поселенні ВПО у громадах Рівненщини – нагальне питання», - зауважила заступниця голови РівнеОДА Людмила Шатковська.

У співпраці з  ГО «Центр Інтеграції» вже цього тижня понад 300 сімей, які перемістилися на Рівненщину, отримають допомогу від Міжнародної організації з міграції (МОМ).

У набори входять: матраци, ковдри, кухонне приладдя, термоси, ліхтарі.

Днями таку допомогу вже отримали понад 100 осіб із обласного центру та Рівненського району. Керівництво громад організувало транспорт, щоб доставити речі у місця проживання переселенців. 

Впродовж тижня представники МОМ разом із представниками ГО «Центр Інтеграції» відвідають ще 9 громад, у яких розподілять набори для ВПО з інших районів. 

Як розповіли у ГО «Центр Інтеграції», людям не потрібно нікуди звертатися. Інформацію про потреби надали представники громад, де мешкають ВПО.

Пресслужба Рівненської ОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews