«Простір RELAX» з'явився в одній зі шкіл Рівненської області (ФОТО)

06.09.2024 09:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

Ще донедавна це був хол колишнього центрального входу в корпус Спеціальної школи в селі Тучин. Нагадаємо, що в цьому комунальному закладі обласної ради навчається майже двісті дітей з тяжкими вадами мовлення, віком від 3 до 18 років. Довгий час ці квадратні метри практично не використовувалися.

(Уже колишній хол спецшколи в Тучині до ремонту)

- Ідею вдихнути нове життя у це приміщення ми виношували ще з минулого року, - розповідає директорка школи Ольга Ладюк. А оскільки тема метнального здоров’я сьогодні є актуальною, прийняли рішення перетворити похмурий хол у світлий багатофункціональний простір для дозвілля та заняття наших діток з психологами та іншими фахівцями.

Задумом поділилися з керівництвом Гощанської територіальної громади. І вже навесні, за словами Ольги Ладюк, отримали фінансування в сумі 100 тис грн. Більшість коштів – 70 тис, використали на закупівлю матеріалів для створення «Простору RELAX». За решту зробили ремонт учительської.

Ремонт робили силами колективу. До прикладу, художнє оздоблення стін в уже колишньому холі  - справа рук однієї з виховательок. З меблями та технікою для нового простору допомогли благодійники. Для цього в закладі організовували різні культурні події.

Відкрили оновлений простір якраз у День першого дзвоника. Що стало приємним сюрпризом для дітей та їхніх батьків, розповідають у школі.

- Завдяки тому, що ми не перенасичували цей простір оздобленням та меблями, він вийшов досить мобільним, що дозволяє організовувати тут абсолютно різні за темиткою заходи, як для наших вихованців, так і для працівників. Однак, передусім тут ми плануємо організовувати зустрічі саме з підтримки ментального здоров’я, - зауважила Ольга Ладюк.

Пресслужба Рівненської облради


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews