Запах дому та затишку: переселенці з Луганщини готують млинці у середмісті Львова

08.09.2024 00:05   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Родина Хохлових втретє розпочинає бізнес з нуля. Вперше вони відкрили власну справу у рідному Первомайську Луганської області. У 2014 році переїхали до Рубіжного, де почали все з початку. Після повномасштабного вторгнення РФ — знову довелося збирати валізи. Нині вони на заході країни.

null

Як відкрили кафе у центрі Львова, чи до снаги переселенцям конкуренція у великому місті та у чому секрет смачних млинців луганців — з Суспільне Донбас поділилася Юлія Хохлова.

Юлія Хохлова з чоловіком Олегом та двома синами у 2014 році з окупованого Первомайського Луганської області поїхала до Рубіжного. Як сама зазначає, там жила її подруга. Жінка відкрила перукарню і вісім років напрацьовувала клієнтів, розвивала бізнес.

"Я перукарка, а також майстриня манікюру. Цим і заробляла у Рубіжному. Взимку 2022 року чекати не стали. Навчені гірким досвідом 2014, зібрали валізи і знову поїхали до друзів, але тепер вже у Львів. Нічого з інструментів чи перукарського обладнання забрати не вдалося. Боляче слідкувати за новинами звідти. Розумію, що ми вже не повернемося додому, все вже розбите", — розповіла Юлія.

Млинці з фірмовим вершковим соусом: як луганці відкрили кав'ярню у Львові

null

Кав'ярня з французькими млинцями родини Хохлових знаходиться у центрі міста Львів. Це маленька кімната, більшу частину якої займає відкрита кухня. Налисник готується близько трьох хвилин, на очах у покупця.

За словами господині, найбільше гостям смакують солоні. Найчастіше обирають з куркою та сиром.

"Коли ми жили на Луганщині, на сході — була там така смачна точка з млинцями. Це було дуже смачно, це якісь спогади з дому. Із солоних найпопулярніші — курка, гриби, сир — це якась класика. Чомусь я не ставила на солодкі, але люди беруть. У попиті начинка з бананом та шоколадом", — ділиться підприємниця.

Ресторанна сфера послуг для підприємців з Луганщини нова, розповідає Юлія. Ідея відкрити заклад харчування виникла після переїзду, "виношувала" її жінка близько двох років. Каже, конкуренції у великому місті не боїться.

"Львів — це про їжу. Неможливо бути у Львові й не їсти. Ми тільки починаємо. У нас немає такого досвіду, але дуже хочеться створити щось смачне, якісне. Я люблю готувати — це моє хобі. Я так перезавантажуюсь. Мені подобається не їсти, а відчувати оцей аромат випічки — це запах дому та затишку. У мене три чоловіки — чоловік і два сини, вони є прихильниками мого таланту", — сміється господиня.

За словами переселенки, завойовувати своїх гостей вона планує свіжим та якісним продуктом. Млинці на кухні готують за її родинним рецептом. Їхня "родзинка" — вершковий соус.

"Рецепт не є якимсь супер секретним, бо всі напевно жінки вміють пекти млинці. Я не хотіла робити економний продукт, на воді чи з готових сумішей — ні. Ми готуємо млинець, де є молоко, борошно, яйця — все натуральне, як для себе. Тісто робимо сьогодні — на сьогодні. Жодних майонезів, тільки соус, який не перебиває інші смаки", — розповідає Юлія.

Салон краси: першими клієнтами були переселенці

null

Як розповідає підприємниця, вести бізнес у новому місті — непросто. Із закладом харчування допомагає чоловік. Він на себе взяв питання постачання та маркетинг.

Перукарську справу вона також не полишила, у Львові відкрила салон, де господарює сама.

"Це не є такий великий салон — це маленька студія, кімната, в якій я працюю. Коли ми приїхали у Львів, перше, що я зробила — дала оголошення в групу з переселенцями. Ті, хто зі сходу, наприклад, ми дуже схожі менталітетом. І це не про те, що хтось хороший, хтось поганий, просто нам це ближче, так комфортніше", — ділиться майстриня.

Подруга з Рубіжного, яка посприяла першому переселенню Хохлових, нині в Америці, розповідає Юлія. Сама жінка за кордон не планує, аргументує це тим, що хоче бути поряд з чоловіком та на рідній землі.

"Львів великий, і конкуренція є, але, якщо ти класний фахівець, ти її не відчуєш ніколи, бо тут дуже багато людей. Усі хочуть знайти собі гарного майстра. Ми тільки переїхали та вже за кілька тижнів я мала повний запис на місяць наперед. Якщо ми змогли у маленькому містечку Первомайську конкурувати, а потім у Рубіжному — зможемо і тут", — зазначає Юлія.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews