Тетяна Яцечко-Блаженко

Тетяна Яцечко-Блаженко

Історик, викладач, генеалог-аматор, співзасновник проекту Lodomeria

В Радивилові провели День традиційного костюма

09.09.2024 12:09   Автор : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: RvNews

День автентичного костюма - це щорічне свято, яке має на меті відроджувати традиції виготовлення і культури вжитку автентичного одягу в Україні. Захід покликаний створити потужну платформу для спілкування музейних працівників, приватних колекціонерів, мистецтвознавців, етнографів, дизайнерів, майстрів декоративно-прикладного мистецтва та фотомитців задля популяризації і відродження автентичного костюма в Україні.

В першу неділю вересня, уже всьоме провели День традиційного костюма в Радивилові на Рівненщині. Це дійство покликане зміцнити гордість за наше славетне минуле, нашу історію і культуру.

Під час свято пройшло підбиття підсумків конкурсу на найкращий відтворений костюм. У журі були науковці Володимир Щибря та Ігор Перевертнюк. Цьогоріч у конкурсі взяли участь 9 жінок з різних регіонів України. Переможницею стала Оксана Довжик з відтвореним костюмом Дубровицького району. Вона подарунок створену власноруч мотанку в серпанковому вбранні.

«В етнопарку «Ладомирія» пройшов День традиційного автентичного костюма. До вже традиційного змісту дійства ми добавили новий елемент - конкурс на краще відтворення автентичного костюма. Учасниці були з усієї України. Кожна з них представила своє творіння. Розповіла про власну роботу над костюмом, складнощі, удачі і подальші перспективи. Був виступ талановитої бандуристки, екскурсії, пригощання в ресторації «Аустерія». Все пройшло гарно, в теплому дружньому колі однодумців. Команда, як завжди - на висоті! Продовження буде...» - прокоментував подію Володимир Дзьобак, голова ГО «Центр дослідження і відродження Волині», кандидат історичних наук. 

День традиційного костюма відбувся у дуже затишній, по-сімейному теплій атмосфері. На свято приїхали гості з різних куточків України - справжні поціновувачі українських традицій та автентичних костюмів. Усі ці люди досліджують своє коріння та відновлюють традиції.

Також гостей чекали прогулянка новими та оновленими локаціями етнопарку.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Нагадаємо, що етнопарк «Ладомирія» знаходиться в Рівненській області, м. Радивилів, вул. Шкільна, 1.

Тетяна Яцечко-Блаженко

Фото: Марʼяна Парніцка

 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews